Borászatunkat egy XIX . századi, hagyományos felosztású, módos parasztházban helyeztük
el. A házhoz tartozik egy hagyományos pince is, ahol a borok hordós és palackos érlelése
történik.
Nálunk a borkészítés a szőlőben kezdődik, hiszen a bor minőségét alapvetően meghatározza
a szőlő minősége, ezért szigorú metszés, hajtás- és fürtválogatás alkalmazunk. Rendkívül
alacsony termésátlag mellett nagyon koncentrált, magas mustfokú gyümölcsöt
szüretelhetünk. A szüret és feldolgozás során nagyon fontos, hogy a szőlőt a
legkíméletesebben dolgozzuk fel és a gyümölcs minden erényét átmentsük a borba. A
borkészítés során nem használunk semmilyen természetidegen anyagot, a borok a legkisebb
beavatkozással születnek meg.
Évjárattól függően készül: száraz Birtokbor, amelyben megtalálható mindkét dűlőnk termése,
dűlőválogatott Furmint és Hárs a Barakonyi dűlőből, palackos erjesztésű pezsgő, késői
szüretelésű édes bor és 5 vagy 6 puttonyos Aszú. A rendkívül tömör és ásványos borok
hosszabb érlelést igényelnek, lassan nyílnak, fogyasztás előtt a rövid szellőztetést
meghálálják.
Cím: 3916 Bodrogkeresztúr, Kossuth Lajos utca 103.
Web: 3916 Bodrogkeresztúr, Kossuth Lajos utca 103.

