2024. június 29. szombat, 12.00-13.00
Vörösök a fedélzeten!
Ki mondta, hogy nincs vörösbor Tokaj-Hegyalján? Igaz, hogy történelmi borvidékünkre ma már mindenki egyértelműen fehérboros régióként gondol, de a korabeli iratok tanúsága szerint a 17. században még közel harminc kékszőlő fajtát érleltek itt a tőkék, vagyis nagyjából fele-fele arányban osztozott a termőterületeken a kék és a fehér szőlő. A borvidék térképe a filoxéravész után, az Osztrák-Magyar Monarchia idején „fehéredett ki”, az akkori vezetés ugyanis a jól aszúsodó fehér fajták mellett tette le a voksát.
A monotóniát 2005-ben a Dobogó Pincészet törte meg, amikor pinot noir telepítésére kért, és kapott engedélyt. És noha a hatályos jogszabályok szerint a Tokaj-Hegyalján született vörösborok tokajiként nem hozhatók forgalomba, egyre több pincészet vág bele a kalandba.
Kóstolónkon négy szőlőfajta négy borát vesszük górcső alá. Íme a borsor:
- Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 2022
- Szűcs Pince: Inverz Kékfrankos 2021
- Tokaj Oremus Pincészet: Syrah 2021
- Dobogó Pincészet: Izabella utca (pinot noir) 2017
A borokat Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője mutatja be.
A kóstolót egy hajóúttal kötöttük össze. A hajó a Bodrogon közlekedik, és befogadóképessége a személyzettel együtt összesen 12 fő, ezért a programra összesen 10 fő jelentkezését várjuk.
Részvételi díj: 5900 Ft/ fő
Az ár tartalmazza a hajójegyet, a borokat, kóstolásnyi mennyiségben, és azok szakszerű bemutatását.
A hajó a bodrogkisfaludi kikötőből indul (Kalóz Kikötő & Yacht Club - Bodrogkisfalud, Kossuth u. 6.).
2024. június 29. szombat, 10.30-11.30
Pezsgők a fedélzeten
Mi jobb egy pohár pezsgőnél? Két pohár pezsgő!
Nos, mi ezen a kóstolón négyszer töltjük tele a poharakat Tokaj-Hegyalján készült pezsgőkkel. A program érdekessége, hogy a pezsgők nem csupán tokajiak, de ráadásul borásznők alkották meg mindegyiket, bizonyítva, hogy a borászkodás már régesrég nem férfiszakma.
Íme a pezsgősor:
- Hangavári Pincészet (Magyar Anita): Furmint Pezsgő Brut Nature 2019
- Sanzon Tokaj (Rácz Erika): Tokaji Pezsgő Extra Brut 2019
- Disznókő Borászat (Czakó Éva Kamilla): Dorgó Pezsgő Brut
- Kern Pezsgő-és Borház (Jelena Szavercsenko): Tokaji Furmint-Hárslevelű Pezsgő Brut 2017
A borokat Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője, a Borászok Barátja mutatja be.
A kóstolót egy hajóúttal kötöttük össze. A hajó a Bodrogon közlekedik, és befogadóképessége a személyzettel együtt összesen 12 fő, ezért a programra összesen 10 fő jelentkezését várjuk.
Részvételi díj: 5900 Ft/ fő
A hajó a bodrogkisfaludi kikötőből indul (Kalóz Kikötő & Yacht Club - Bodrogkisfalud, Kossuth u. 6.).
2024. június 28. péntek, 16.00-17.00
Hárslevelűk a fedélzeten!
A Kárpát-medencében született, nem is nagyon ismerik máshol a világon. Hazánkban a kilencedik leggyakoribb szőlőfajta, leginkább Tokajban és a Somlón érzi jól magát. A belőle készült bor kacér és rejtőzködő, könnyed és mély, édes és száraz is lehet, minden azon múlik, hogy a borász a fajta melyik arcát kívánja megmutatni.
Kóstolónkon négy különböző stílusú bor segítségével fejtegetjük a hárslevelű titkait.
- Dereszla Pincészet: Tokaji Hárslevelű 2022
- Bodrog Borműhely: Hárslevelű Narancsbor 2021
- Füleky Pincészet: Tokaji Hárslevelű 2019 (Úrágya)
- Grand Tokaj: Classic Selection Késői Szüretelésű Édes Hárslevelű 2023
A borokat Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője mutatja be.
A kóstolót egy hajóúttal kötöttük össze. A hajó a Bodrogon közlekedik, és befogadóképessége a személyzettel együtt összesen 12 fő, ezért a programra összesen 10 fő jelentkezését várjuk.
Részvételi díj: 5900 Ft/ fő
Az ár tartalmazza a hajójegyet, a borokat – kóstolásnyi mennyiségben – és azok szakszerű bemutatását.
A hajó a bodrogkisfaludi kikötőből indul (Kalóz Kikötő & Yacht Club - Bodrogkisfalud, Kossuth u. 6.).
2024. június 29. szombat, 12.00-13.00
Vörösök a fedélzeten!
Ki mondta, hogy nincs vörösbor Tokaj-Hegyalján? Igaz, hogy történelmi borvidékünkre ma már mindenki egyértelműen fehérboros régióként gondol, de a korabeli iratok tanúsága szerint a 17. században még közel harminc kékszőlő fajtát érleltek itt a tőkék, vagyis nagyjából fele-fele arányban osztozott a termőterületeken a kék és a fehér szőlő. A borvidék térképe a filoxéravész után, az Osztrák-Magyar Monarchia idején „fehéredett ki”, az akkori vezetés ugyanis a jól aszúsodó fehér fajták mellett tette le a voksát.
A monotóniát 2005-ben a Dobogó Pincészet törte meg, amikor pinot noir telepítésére kért, és kapott engedélyt. És noha a hatályos jogszabályok szerint a Tokaj-Hegyalján született vörösborok tokajiként nem hozhatók forgalomba, egyre több pincészet vág bele a kalandba.
Kóstolónkon négy szőlőfajta négy borát vesszük górcső alá. Íme a borsor:
- Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 2022
- Szűcs Pince: Inverz Kékfrankos 2021
- Tokaj Oremus Pincészet: Syrah 2021
- Dobogó Pincészet: Izabella utca (pinot noir) 2017
A borokat Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője mutatja be.
A kóstolót egy hajóúttal kötöttük össze. A hajó a Bodrogon közlekedik, és befogadóképessége a személyzettel együtt összesen 12 fő, ezért a programra összesen 10 fő jelentkezését várjuk.
Részvételi díj: 5900 Ft/ fő
Az ár tartalmazza a hajójegyet, a borokat, kóstolásnyi mennyiségben, és azok szakszerű bemutatását.
A hajó a bodrogkisfaludi kikötőből indul (Kalóz Kikötő & Yacht Club - Bodrogkisfalud, Kossuth u. 6.).
2024. június 29. szombat, 10.30-11.30
Pezsgők a fedélzeten
Mi jobb egy pohár pezsgőnél? Két pohár pezsgő!
Nos, mi ezen a kóstolón négyszer töltjük tele a poharakat Tokaj-Hegyalján készült pezsgőkkel. A program érdekessége, hogy a pezsgők nem csupán tokajiak, de ráadásul borásznők alkották meg mindegyiket, bizonyítva, hogy a borászkodás már régesrég nem férfiszakma.
Íme a pezsgősor:
- Hangavári Pincészet (Magyar Anita): Furmint Pezsgő Brut Nature 2019
- Sanzon Tokaj (Rácz Erika): Tokaji Pezsgő Extra Brut 2019
- Disznókő Borászat (Czakó Éva Kamilla): Dorgó Pezsgő Brut
- Kern Pezsgő-és Borház (Jelena Szavercsenko): Tokaji Furmint-Hárslevelű Pezsgő Brut 2017
A borokat Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője, a Borászok Barátja mutatja be.
A kóstolót egy hajóúttal kötöttük össze. A hajó a Bodrogon közlekedik, és befogadóképessége a személyzettel együtt összesen 12 fő, ezért a programra összesen 10 fő jelentkezését várjuk.
Részvételi díj: 5900 Ft/ fő
A hajó a bodrogkisfaludi kikötőből indul (Kalóz Kikötő & Yacht Club - Bodrogkisfalud, Kossuth u. 6.).
2024. június 28. péntek, 16.00-17.00
Hárslevelűk a fedélzeten!
A Kárpát-medencében született, nem is nagyon ismerik máshol a világon. Hazánkban a kilencedik leggyakoribb szőlőfajta, leginkább Tokajban és a Somlón érzi jól magát. A belőle készült bor kacér és rejtőzködő, könnyed és mély, édes és száraz is lehet, minden azon múlik, hogy a borász a fajta melyik arcát kívánja megmutatni.
Kóstolónkon négy különböző stílusú bor segítségével fejtegetjük a hárslevelű titkait.
- Dereszla Pincészet: Tokaji Hárslevelű 2022
- Bodrog Borműhely: Hárslevelű Narancsbor 2021
- Füleky Pincészet: Tokaji Hárslevelű 2019 (Úrágya)
- Grand Tokaj: Classic Selection Késői Szüretelésű Édes Hárslevelű 2023
A borokat Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője mutatja be.
A kóstolót egy hajóúttal kötöttük össze. A hajó a Bodrogon közlekedik, és befogadóképessége a személyzettel együtt összesen 12 fő, ezért a programra összesen 10 fő jelentkezését várjuk.
Részvételi díj: 5900 Ft/ fő
Az ár tartalmazza a hajójegyet, a borokat – kóstolásnyi mennyiségben – és azok szakszerű bemutatását.
A hajó a bodrogkisfaludi kikötőből indul (Kalóz Kikötő & Yacht Club - Bodrogkisfalud, Kossuth u. 6.).