A Leves gasztroműhely
A miskolci Leves Gasztroműhely, ahol pár éve még az elején Tomi és Robi csak leveseket
főzött, papírpohárból kanalazhattunk és grill bagett szendvicseket tolhattunk mellé.
Természetesen ők már ekkor is nagy hangsúlyt fektettek a minőségre és érezhető volt
mindig, hogy ezt ők nagyon is szívből csinálják. Aztán közben eltelt néhány év, egyre többen
megismerték a fiúkat a városban, a megyében és még azon kívül is. Nőtt a forgalom, bővült a
bolt, már helyben is elfogyaszthatjuk az általuk készített finomságokat. Borvacsorákat főznek
Tokaj-hegyalján, Gasztronómiai fesztiválokra járnak főzőcskézni, és hát persze a
hétköznapokon pedig A Levesben lepnek meg minket. Ízek a világ minden részéről
megtalálhatóak náluk.
„Ahogy egyre nőtt a vendégkör, két év után bővülnünk kellett, így lett egy 21 fős kis
vendégterünk, ahol most már le is lehet ülni. Ezzel párhuzamosan a kínálatot is szélesítettük:
lett reggeli, ebédmenü normális főételekkel, de a street food vonalat is megerősítettük. Sőt,
néhány éve a fiúk minden reggel saját kezűleg dagasztják a helyben készült, friss, kovászos
kenyereket, amelyeket a reggelihez kínálunk. Mindig hallgatunk a vendégek tanácsaira, mind
az ételek, ízek tekintetében, most is sok új ötlet motoszkál a fejünkben, úgyhogy az
elkövetkezendő egy évben lesznek nagy változások A Leves életében, mert az étterem ismét
megérett egy kis váltásra„– mesélt egyszusszal múltról és jövőről Tomi, akiről azonnal süt,
hogy a szíve csücske az étterem.
Borsod Burger
Borsod Burger
Alma (Almási István) már kb. 10 évnyi vendéglátózással a háta mögött, egyre erősebben
gondolkozott, hogy vállalkozósdiba kezdjen, de nem jött a nagy tuti ötlet, viszont jött egy
ismerősön keresztül a lehetőség, hogy néhány napig büfézhet egy fesztiválon. Ekkor 2017
nyarát írjuk. Ekkor jött képbe a sógor, azaz Tomi (Bárczi Tamás – A Leves), hogy tolják le
együtt a fesztivál büfét.A büféből végül egy bérelt food truckkal indultak el, a büfékaja
helyett pedig egy tisztességes, szaftos húspogácsával megálmodott omlós buciba zárt
kézműves burger lett, a kezdeti We Love Burger brand alatt.
Persze a sikeres fesztivál indulást követően még a nyáron újabb és újabb felkéréseknek
kellett eleget tenniük. De hát az óriási bizonyítási vágy, elhivatottság repítette is a fiúkat
előre.
A nyár, és a fesztiválszezon végére oda jutott Alma és Tomi, hogy már akkor tudták, ezt csak
folytatni szabad, viszont mindenképp profibb háttérrel. Így még 2017 őszén elkezdődött a
saját food truck építése, ami 2018 tavaszára el is készült a megye első food truckjaként.
Ekkor viszont már egy sokkal acélosabb, lokálpatriótább (mint a Fiúk is) névvel indították
food truckjukat, ami a BORSOD BURGER nevet kapta.
A 2018-as nyár egy brutál szezon volt, hiszen a Borsod megyei fesztiválok nagy része mellett
a Balatonon, Budapesten a Hősök terén Sting koncerten, Debreceni virágkarneválon, és a
Budapesti food truck show rendezvényein is jelen voltak a Srácok , hogy megmutassák
milyen az igazi Sorsod Borsod életérzés. Közben a Miskolci közönség óriási érdeklődésének
köszönhetően úgy döntöttek, hogy az autót hétköznapokra a Miskolci Park Center udvarára
állítják (ezzel is elérhetőbbé téve burgereiket a borsodi gasztro közönségnek), de másfél
évvel később hála a Miskolci és környékbeli Borsod Burger imádóknak, úgy döntöttek, hogy
szükség van egy zárt vendégtérre, ami mellé egy konténer konyha is megépítésre került. Ez a
jelenlegi miskolci Park Center udvarán található üzletük. A food truck így szabaddá vált, ami
meg sem állt Tiszaújvárosig (Örösi út 71.), ahol 2020 októbertől boldogítják burgereikkel a
helyieket.
Persze közben az elmúlt években a burgerek palettája is folyamatosan bővült, melyek
természetesen csak a saját sütésű bucikból, sajt keverésű szószokból és a saját
húspogácsából készülhetnek, hiszen ez a Borsod Burger egyik alapelve!
A Leves gasztroműhely
A miskolci Leves Gasztroműhely, ahol pár éve még az elején Tomi és Robi csak leveseket főzött, papírpohárból kanalazhattunk és grill bagett szendvicseket tolhattunk mellé.
Természetesen ők már ekkor is nagy hangsúlyt fektettek a minőségre és érezhető volt mindig, hogy ezt ők nagyon is szívből csinálják. Aztán közben eltelt néhány év, egyre többen megismerték a fiúkat a városban, a megyében és még azon kívül is. Nőtt a forgalom, bővült a bolt, már helyben is elfogyaszthatjuk az általuk készített finomságokat. Borvacsorákat főznek Tokaj-hegyalján, Gasztronómiai fesztiválokra járnak főzőcskézni, és hát persze a hétköznapokon pedig A Levesben lepnek meg minket. Ízek a világ minden részéről megtalálhatóak náluk.
„Ahogy egyre nőtt a vendégkör, két év után bővülnünk kellett, így lett egy 21 fős kis vendégterünk, ahol most már le is lehet ülni. Ezzel párhuzamosan a kínálatot is szélesítettük: lett reggeli, ebédmenü normális főételekkel, de a street food vonalat is megerősítettük. Sőt, néhány éve a fiúk minden reggel saját kezűleg dagasztják a helyben készült, friss, kovászos kenyereket, amelyeket a reggelihez kínálunk. Mindig hallgatunk a vendégek tanácsaira, mind az ételek, ízek tekintetében, most is sok új ötlet motoszkál a fejünkben, úgyhogy az elkövetkezendő egy évben lesznek nagy változások A Leves életében, mert az étterem ismét megérett egy kis váltásra„– mesélt egyszusszal múltról és jövőről Tomi, akiről azonnal süt, hogy a szíve csücske az étterem.
Borsod Burger
Borsod Burger Alma (Almási István) már kb. 10 évnyi vendéglátózással a háta mögött, egyre erősebben gondolkozott, hogy vállalkozósdiba kezdjen, de nem jött a nagy tuti ötlet, viszont jött egy ismerősön keresztül a lehetőség, hogy néhány napig büfézhet egy fesztiválon. Ekkor 2017 nyarát írjuk. Ekkor jött képbe a sógor, azaz Tomi (Bárczi Tamás – A Leves), hogy tolják le együtt a fesztivál büfét.A büféből végül egy bérelt food truckkal indultak el, a büfékaja helyett pedig egy tisztességes, szaftos húspogácsával megálmodott omlós buciba zárt kézműves burger lett, a kezdeti We Love Burger brand alatt. Persze a sikeres fesztivál indulást követően még a nyáron újabb és újabb felkéréseknek kellett eleget tenniük. De hát az óriási bizonyítási vágy, elhivatottság repítette is a fiúkat előre.
A nyár, és a fesztiválszezon végére oda jutott Alma és Tomi, hogy már akkor tudták, ezt csak folytatni szabad, viszont mindenképp profibb háttérrel. Így még 2017 őszén elkezdődött a saját food truck építése, ami 2018 tavaszára el is készült a megye első food truckjaként. Ekkor viszont már egy sokkal acélosabb, lokálpatriótább (mint a Fiúk is) névvel indították food truckjukat, ami a BORSOD BURGER nevet kapta.
A 2018-as nyár egy brutál szezon volt, hiszen a Borsod megyei fesztiválok nagy része mellett a Balatonon, Budapesten a Hősök terén Sting koncerten, Debreceni virágkarneválon, és a Budapesti food truck show rendezvényein is jelen voltak a Srácok , hogy megmutassák milyen az igazi Sorsod Borsod életérzés. Közben a Miskolci közönség óriási érdeklődésének köszönhetően úgy döntöttek, hogy az autót hétköznapokra a Miskolci Park Center udvarára állítják (ezzel is elérhetőbbé téve burgereiket a borsodi gasztro közönségnek), de másfél évvel később hála a Miskolci és környékbeli Borsod Burger imádóknak, úgy döntöttek, hogy szükség van egy zárt vendégtérre, ami mellé egy konténer konyha is megépítésre került. Ez a jelenlegi miskolci Park Center udvarán található üzletük. A food truck így szabaddá vált, ami meg sem állt Tiszaújvárosig (Örösi út 71.), ahol 2020 októbertől boldogítják burgereikkel a helyieket.
Persze közben az elmúlt években a burgerek palettája is folyamatosan bővült, melyek természetesen csak a saját sütésű bucikból, sajt keverésű szószokból és a saját húspogácsából készülhetnek, hiszen ez a Borsod Burger egyik alapelve!